Mueslirepen

Deze repen zijn echt de moeite waard. Niet alleen voor de kleintjes, maar zeker ook voor jezelf! Ze zijn heel snel gemaakt, vullen goed en zijn niet eens heel slecht. Dat kleine beetje pure chocolade (85%) moet af en toe kunnen!

Hoe maak je het:

  • 30 gram minimuesli
  • 2 theelepels 100% pindakaas
  • Optioneel een theelepel honing
  • 20 gram gesmolten boter of kokosolie
  • 2 blokjes gesmolten chocolade 85%

 

Wij hebben dit gemaakt met een keukenmachine. Gooi muesli, pindakaas en de honing er in, smelt ondertussen de boter of kokosolie en stop die er ook bij. Als alles in de machine zit, even goed mixen en klaar is je mengsel.

Giet het mengsel in een schaal met bakpapier en stamp alles goed aan met een lepel. Ondertussen kun je de chocolade smelten en die giet je er als laatste overheen. Stop het voor 3 uur in de koelkast en daarna is het goed uitgehard. Je kunt je mueslirepen dan zelf snijden in het gewenste formaat.

Eet smakelijk!